Reflexní terapie plosky nohou

Reflexní terapie plosek nohou je doplňkovou terapií využívající tlaku a masáží reflexních zón a ploch na nohou (lze ovšem aplikovat i na ruce). Reflexní zóny se však využívají i pro diagnostiku. Nohy (případně ruce) jsou považovány za zrcadlo těla a tlak na přesná místa – reflexní body – zakládá léčbu jim odpovídajících částí těla.

Reflexologie je holistická – celostní a bere každého jako individuum, nikoli jako soubor fyzických symptomů. Léčba jednotlivých orgánů prostřednictvím reflexní léčby nohou spočívá v korigování celkové energetické nerovnováhy v organismu.

Princip terapie

Základy reflexní terapie vycházejí ze známého poznatku, že na všech zakončeních lidského těla existují reflexní plošky, odpovídající příslušným orgánům nebo oblastem těla. Dalo by se tedy říci, že chodidlo vlastně představuje celé lidské tělo.

 

Díky reflexologii můžeme odstraňovat blokace krční páteře, utlumovat bolesti hlavy nebo třeba záněty, dále povzbuzovat nedostatečně pracující orgány, ulevovat od bolesti, posilovat imunitní systém, apod. Následovat by mohla nekonečná řada potíží, které se dají řešit pomocí reflexní terapie.

Reflexní terapie plosky nohy uvolňuje ztuhlé svaly, odstraňuje blokády, stimuluje jednotlivé orgány v těle, zlepšuje krevní oběh, odstraňuje napětí a zbavuje nás únavy či problémů se spánkem. Účinky této metody nejsou většinou znát ihned, uzdravení je však trvalé a bez vedlejších účinků. Reflexní terapií lze výrazně ovlivnit činnost imunitního systému, lymfatického systému, látkové výměny, zmírnit či odstranit bolesti zad a krční páteře, je možno ji použít u řady běžných i chronických nemocí, zažívacích problémů, migrény, ale i při stresu.

ploska